Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Saturday, May 11, 2013

Terin od južnog voća

Sastojci:providna torta od južnog voća Terin od južnog voća

  • 2 kutije piškota
  • 6 crvenih preliva za tortu Dr Oetcer
  • 1 beli preliva za tortu Dr Oetcer
  • 20 kašika kristal šećera
  • 1 veća konzerva kompota ananasa sečenog na kolutove
  • 2 kg banana (8 komada)
  • 2 kg pomorandži
  • 1 kivija

Priprema:

U šerpu od 5 litara na dno poređati piškote(1 pakovanje, dve kutije imaju 4 pakovanja ), piškote se redjaju po ivici u krug, a preostale se poređaju tako da imaju rszmak između.

Preko piškota staviti iseckano voće:
2 banane isečene na kolutiće,
pola pomorandže može i više,
1-2 kivija i
ananasa u zavisnosti od broja kolutova
(5 kolutova ananasa ostaviti za ukrašavanje torte odgore)
Ponoviti sve isto, piškote pa voće.
Torti treba napraviti ogradicu a ona se pravi od kriške pomorandže i kivija ili od pola koluta ananasa.
Krišku pomorandže raseći na pola od deblje ka tanjoj strani i spustiti pored stranice šerpe tako što ćete nožem odvojiti malo složeno voće i piškote ,tako da unutrašnja strana (tamnija) dođe do šerpe.
Kada se napravi ukrasna ogradica sada se torta preliva crvenim prelivom za torte Dr. Oetcer.
Preliv:
500 gr vode staviti u šerpu da se kuva sa 10 kašika šećera.
U 100 gr vode razmutiti 3 crvena preliva i nasutu u vodu koja hoće da vri,mešati 2-3 minuta i skinuti sa šporeta, odmah vrelim preliti tortu. Prodrmati šerpu da se preliv ravnomerno rasporedi.

SVE OVO JOŠ JEDNOM PONOVITE.
TORTA TREBA DA SE ZAVRŠI VOĆEM.
Ostaviti par sati u frižider da se ohladi.
Kada se ohladi staviti tacnu na šerpu izvrnuti i polako istisnuti tortu na tacnu, balgim drmanjem šerpe.
Tortu ukrasiti odgore, preko piškota koje su sada odgore, kolutovima ananasa, kivija i listićima pomorandže.
Preliti voće jednim belim prelivom koji se sprema isto kao i crveni.
Napomene: Potrebno je napraviti i drugi red ukrasne ogradice pre nego što se prelije drugi put , tako što se menje mesto voća, gde je bila kriška pomporandće stavi se ananas ili kivi i obrnuto.
Da bi totra izgledala kao na slici potrebno je oko kolutova ananasa stavljati pomorandze koje kada se otrebe podeliti ih na pola a onda seći tanke listiće koje treba seslažitiu oko ananasa i tako napraviti cvet.
Ovde će mašta svakog ko bude pravio ovu tortu doći do izražaja.

Uživajte u pravljenju i jelu ove veoma ukusne i na oko prelepe torte.

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment