Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Wednesday, May 29, 2013

Kremasta torta sa jagodama



Sastojci za testo:kremasta torta od jagoda Kremasta torta sa jagodama

  • 6 jaja
  • 6 kašika kristal šećera
  • 3 kašike oštrog brašna
  • 3 kašike kakao praha
  • malo soli
  • 1 prašak za pecivo

Za kremu:

  • 7 dcl. mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 2 kašike kristal šećera
  • 250 gr. margarina
  • 200 gr. šećera u prahu

Voće:

  • 500 gr. jagoda

Za premaz:

  • 250 ml. toping baze ili slatke pavlake

Priprema:

Belanca sa malo soli mikserom umutiti u čvrst sneg.
Žumanca sa šećerom mikserom penasto umutiti.
U umućena žumanca dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom te dodati sneg od belanaca i lagano varjačom umutiti.
Tepsiju unutrašnjih mera 19 cm. x 28 cm. premazati margarinom, staviti papir za pečenje kojeg isto premazati margarinom i posuti prezlima.
Testo staviti u tepsiju.
Staviti peći u zagrejanu rernu na 190 stepeni i peći 10 min.
Još toplo testo prevrnuti na tacnu za posluživanje koja je posuta prezlima (da se testo ne bi lepilo) i skinuti papir za pečenje.
Testo ostaviti da se ohladi.
Prašak pudinga od vanile pomešati sa 2 kašike kristal šećera i 0,5 dcl. mleka.
6,5 dcl. mleka zagrejeati i skuvajte puding )oko 10 min.).
Kuvani puding poklopiti da se ne uhvati korica i pustiti da se ohladi.
Margarin sa šećerom u prahu mikserom umutiti, dodati ohlađeni puding i dobro umutititi.
Ohlađeno testo razrezati na pola.
Jagode oprati, pustiti da se ocede i preseći na polovine.
Toping bazu ili slatku pavlaku mikserom umutiti u šlag.
Na prvu polovinu testa staviti polovinu kreme.
Na kremu utisnuti polovine jagoda.
Na jagode staviti tanak sloj kreme.
Na kremu staviti drugu polovinu testa koje treba isto premazati ostatkom kreme, na kremu utisnuti jagode, a preko jagoda šlag.
Gornje testo isto treba premazati ostatkom kreme, na kremu utisnuti jagode, a preko jagoda šlag. Dobro ohladiti, iseci i posluziti kolac.

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment